LightWeb
Derinngarden
LightWEB
Startside English Deutchland

Derinngarden    Produksjonen    Kjøpe ost    Servering    Overnatting    Attraksjoner    Linker    Kontakt oss

LightWeb
LightWeb

Oppskrifter
Derinngardens Lille Hvite på Foccacia | Derinngardens MarmorerteInnbakt Lille Gule | Ovnsbakt camembert | Panert Camembert | Yoghurtdessert
Derinngardens Lille Hvite på Foccacia
Se oppskriften her >> (PDF)

Du trenger:
Derinngardens Lille Hvite (eller en av de andre gode ostene fra Derinngarden)
Salatblad
Tørket frukt (her er brukt tranebær og aprikos)

Foccacia-brød: 1 kg hvetemel
20g salt
1 liter lunkent vann
1 pk fersk gjær
2ss Maldonsalt
Litt av din beste olivenolje

Ha hvetemel og salt i en bakebolle. Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett vann og gjær i melet.
Rør kraftig med hånden i ca 2 min. Dekk til deigen og sett den til heving i 1 time.

Hell deigen på smurt bakepapir i langpanne. Dryss over 2ss maldonsalt og «skvett» over god olivenolje.
Strø til slutt gjerne over litt hakket skvallerkål, granskudd eller løvetannblad(de nye skuddene om våren).

Brødet stekes midt i ovnen på 180-200ᵒ i ca. 45 min. Avkjøl brødet på rist.

Dander ost og salat m.m. i passe store firkanter av brødet. Med små biter holdt sammen med et lite grillspyd blir det tapas, med store rause biter blir det et mettende lunsjbrød!

Velbekomme!

   
Småtygg med Derinngardens Marmorerte
Se oppskriften her >> (PDF)

En deilig liten munnfull:
Skjær Derinngardens Marmorerte i skiver, dander den på Melba-toast eller Rugsprø
Topp med skråskjært nyplukket gulrot forvellet i villmarkste.
(Er det ikke sesong for nyplukket gulrot, kan knaskegulrot brukes.)
Et fat med slike munnfuller gjør seg godt på en Tapas-buffet.

   
Innbakt Lille Gule
Se oppskriften her >> (PDF)

Filodeig, eller vårrull-deig fås kjøpt i Asia-marked og er en kjempefin måte å lage små dessert-pakker på.

Du trenger:
1 pk Filodeig
Derinngardens Lille Gule
Litt honning
Tørkede aprikoser som marineres en stund i litt øl eller annet.
Valnøtter
Litt sammenvispet egg.

Skjær osten i skiver, hakk nøttene, strimle opp de marinerte aprikosene.

Legg fyllet midt på hver filodeig-plate, pakk inn som en konvolutt og «lim» sammen med egg.

Stek i rapsolje til de er sprø og gyldne. La oljen renne av på et kjøkkenpapir.

Serveres varme med litt sukrede bær til.

Velbekomme!

   
Ovnsbakt camembert  
   
Panert Camembert  
   
Yoghurtdessert  
   
LightWeb


ADRESSE 
Halåsen, N-6490 Eide     KONTAKTPERSON Othild og Asbjørn Tjugen
INTERNETTADRESSE www.derinngarden.no
        MOBILSIDE derinngarden.mobi
E-POST post@derinngarden.no    TELEFON +47 71 49 11 00    MOBIL  +47 48006670 / 90196357



© LightWeb